Къщите – ексцентрични и оригинални

Кой, поне веднъж в живота си не е мечтал да си построи дом. Някои успяват, други – не. Не е задължително да си архитект, за да си построиш  къща. Важни са мечтите, разбира се и възможностите… Вижте някои интересни и осъществени идеи:

uh17

Лиу Линчао си построява импровизирана къща, в която да живее, докато се връща пеша до родния си град в Китай. Той е вървял около 5 години с тежаща 60 кг къща, направена от найлонови торбички, чаршафи и бамбук.

sgrada12

Тази Каменна къща може да видите в близост до град Фафе в Португалия. Стените на сградата са заменени от огромни камъни.

klasacii_sgradi_7 fish-building-iran

Къщата риба се намира в Иран.

klasacii_sgradi_6 new york

Къща с  формата на гъска е построена и достолепно „мъти“ в Ню Йорк.

15-Conch House in the Caribbean

 Къща раковина – Карибите

uh14

Къща самолет – изградена е в Абуджа, Нигерия. Притежава всички удобства,като в предната част са кухнята и компютърния кабинет.

sgrada4

Къщата обувка е построена през 1948 г. в Пенсилвания (САЩ).  Поръчана е от продавач на обувки, като реклама на неговите стоки.

Kalo jumps a wall in the courtyard of their house built in the shape of a crocodile in Ivory Coast's capital Abidjan

Къща крокодил – Изградена е в град Абиджан (Кот д, Ивоар). Днес в нея живеят потомците на нейния създател.

klasacii_sgradi_9 vankuver kanada

Обърнатата къща във Ванкувър Канада.

unh_11

Обърнатата къща в Полша. Тази къща е известна заради наистина странния си и нестандартен дизайн – цялата конструкция е буквално обърната наопаки. Конструкцията е изградена от полския филантроп и дизайнер Daniel Czapiewski, за да напомня на хората за „престъпленията срещу човечеството“ и изостаналостта на света. Според автора на проекта, всички решения по време на комунизма, са били взимани без връзка с реалността. Туристите чакат по няколко часа, за да влязат в обърнатата сграда, в която дори мебелите висят оттавана, въпреки че сградата често води „морска болест“ на своите посетители.. Конструкцията е била завършена за 114 дена, въпреки че им се е налагало да правят дълги почивки заради замаяността си.

maisonB3

Къща от балончета, собственост е на дизайнера Пиер Карден. Къщата се намира близо до град Кан, Франция. Тук няма нито един ъгъл. Обзавеждането също е съобразено с облите форми.

ohliuv

Къщата охлюв е построена в квартал Симеоново в София. Приказната форма е допълнена от калинките и пчелите, които са “кацнали” на комините и на покрива; саксиите, оформени като охлюви.

uh6

Каменна къща в Мексико, която използва за покрив огромен каменен блок.

uh15

Тази осмоъгълна къща се върти около остта си на всеки 30 минути. Построена е в Австралия.

unh_1

Къщата е построена в бивша мина за добив на варовик и пясъчник. Естествената пещера е превърната в дом в щата Мисури, САЩ.

unh_7

Къща гъба – град Синсинати, САЩ. Нейният дизайн е органичен и е изграден от дървесина, цветно стъкло, мидени черупки и други естествени материали.

unh_5

Най-невероятна от всички е къщата с форма на тоалетна чиния. Тя е построена от корееца Sim Jae-Duck, наричан „Господин Тоалетна“ в град Suweon, на 40 километра от столицата Сеул . Майка му го ражда в обществена тоалетна.  Той решава да завърши живота си там, където го е започнал. Изгражда своя дом от бетон, стомана и стъкло.

th_2

Сградата е на два етажа и освен всички останали помещения, тя разполага с 2 стаи за гости, 2 спални и…..3 луксозни тоалетни.

Sim Jae-Duck посвещава живота си на подобряване на  хигиената и условията в обществените тоалетни. Днес той е на 74 години и е председател на Световната асоциация на тоалетните.

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.