Китове-убийци

Китове-убийци
6400_5842Едно от най-добрите места за наблюдение на китове – убийци е полуостров Валдес. Той се намира в Аржентина, на брега на Патагония. Вдаден е на около 90 км. навътре в Атлантическия океан. Заема площ около 3 626 км2 .
Релефът е равнинен, като не надвишава 100 метра височина. Тук се намира една от най-големите депресии на Земята – солената депресия Лас Салинас Грандес, разположена на 40 метра под морското равнище.
Заради богатството на дивата природа от 1999 г., полуостров Валдес е под закрилата на ЮНЕСКО. Обявен е за биосферен резерват. Разнообразието от животински видове включва морски лъвове, тюлени, магеланови пингвини, албатроси , влечуги, гризачи, най-известен от които е патагонската мара (наричан патагонски заек). Малките затворени заливчета са отлично място за размножаване на китове. Малките китчета са естествено защитени от косатки и акули.
8095277dcdceda86c96a0e141c9b3ce8Най-голямата туристическа атракция на полуостров Валдес е, че туристите могат да наблюданат косатки в естествената им среда. Огромните черно-бели бозайници плуват на групи в търсене на храна. Любимата им плячка са тюлените, които се излежават на брега. Считани за едно от най-интелигентните създания в дивата природа, косатките използват майсторски техники за да се доберат до своята плячка. Те улавят големите океанските вълни за да излязат на самия пясък. Ако имат късмет хващат тюлена и го издърпват във водата. Зрелищната гледка не е гарантирана на туристите, но вероятността да попаднат на подобна сцена все пак съществува….
Вижте видеото:

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.