Малдивите – последното останало райско кътче на земята

gallery_picture_0187633001267792061Курортите на Малдивските острови се стремят да привлекат туристи, обещавайки им „последното останало райско кътче на земята”. Ако представата ви за райско кътче е девствен, тих тропически остров с полюшващи се палмови дръвчета, чисто бели плажове и брилянтни тюркоазени лагуни, то Малдивските острови със сигурност няма да ви разочароват. Малдивите са островна държава в Индийския океан, състояща се от група атоли и намираща се на югозапад от Индия и на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Те са най-малката азиатска държава и по население, и по територия.

Много държави на планетата полагат всички усилия, за да опазят разнообразието от флора и фауна. Малдивите стигнаха още по-далеч. Властите уверяват, че след четири години ще превърнат цялата страна в първия биосферен резерват от световно значение. Това ще помогне да се запази природното разнообразие на архипелага и да бъдат решени ред други важни и актуални проблеми, пише в. „Правда“.

Кога да посетим Малдивите?

Прелестните Малдивиски острови са подходящи за посещение по всяко време на годината. Климатът на островите е тропически, а годината условно може да бъде разделена на два периода, определени от мусонните ветрове. Първият – от декември до март, се отличава с малко дъждове и ниска влажност. Вторият – от май до ноември е характерен с много по-силни ветрове и дъждове. Като преход между двата периода, месец април се отличава с чиста вода и почти постоянна температура от около 30 ° C.

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.