МОСТОВЕ НАД БЕЗДНАТА….

MOST_1Два моста в Алпите предлагат зашеметяващи гледки на любителите планинари. Първият е изграден по повод 100-годишнината от откриването на лифта, свързващ съседните градове Енгелберг и Гершниалп, заработил през януари 1913 г.

Мостът е с дължина 91,44 метра и е построен на височина от 3041 метра над морското равнище в района на връх Титлис, в Централна Швейцария. Цената на съоръжението е 1,3 милиона швейцарски франка.

MOST_2 Вторият мост бе открит ноември 2014 г. Той свързва два алпийски върха – Вю Пойнт и Се Руж. Конструиран е да издържа на алпийски ветрове със скорост до 155 мили в час (69,2 метра в секунда). Дължината му е 107 метра, а широчината на платформата за стъпване е само 80 сантиметра, което създава усещането за ходене по въже. Посетилите моста предупреждават, че за хора с по-лабилна психика, минаването по съоръжението може да е стряскащо.

От панорамната площадка се откриват необикновени гледки към известните със своята красота върхове – Монблан, Матерхорн, Айгер и др.

Matterhorn

Преминаването по двата моста е безплатно. Ако притежавате кураж, обичате природата и имате желание за приключения, това е вашият маршрут!

 

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.