Полицията в Дубай – с дронове тип hoverbike

Летящ мотоциклет, който може да се движи над трафика и да бъде използван в спасителни операции и за преследване на престъпници, ще бъде на разположение на полицията в Дубай в рамките на 2 години, твърди бригаден генерал Шалед Ал Разочи, генерален директор на Smart Services в емирството. На изложението GITEX (за информация и технологии в залива) полицията в Дубай демонстрира hoverbike сред няколко модерни технологии, които въвеждат в сила.

Hoverbike може да носи до 300 килограма , да лети до 40 минути в зависимост от начина, по който се използва, с до 70 километра в час. Мотоциклетът е с една седалка и е произведен от руската фирма Hoversurf. Моторът тип Robocop е част от правителствения план за използване на технологиите за подобряване на услугите и сигурността в Дубай по време на Expo 2020. Това е един мащабен проект за 7 милиарда долара, очакващ да привлече 25 милиона посетители. Бригадир Ал Разочи уточнява, че за да се запази максимална сигурност, летящите мотори на местните полицаи ще се вдигат до височина от 6 метра, въпреки че могат да се извисяват и много по-високо.

Редица компании и институции разработват т.нар. hoverbikes, но към момента технологията не е чак толкова напреднала и те се явяват по-скоро забавно, но скъпо удоволствие. Остава да видим как ще се приемат те в Обединените арабски емирства и дали ще помогнат на полицията да върши работата си по-удобно.

Дубайската полиция вече е наела хора, които да обучават униформените да летят с тези дронове.

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.