ТОП 10 НА НАЙ- ПОСЕЩАВАНИТЕ СТРАНИ В СВЕТА

Туризмът е един от най- динамичните отрасли в световната икономика. Той е като барометър на политическите и икономически промени. Освен традиционните туристически държави, път напред си пробиват и нови държави, които преди няколко години не бяха много атрактивни. Развитието на бизнес туризма, на научно-познавателния, на гурме туризма и т.н. „издърпаха напред“ държави като Китай, Русия, Малайзия и др.

Ето класацията от 2017 г. за топ 10 на най- посещаваните страни в света. 

  1. Мексико

Мексико засега е десетата най-посещавана страна в света, известна заради своите плажове, климат, култура и кухня. Основната част от туристите идват от САЩ, особено през зимния сезон, привлечени от слънцето и достъпните цени.

  1. Малайзия

Малайзия е интересна  туристическа дестинация. Тя е динамично развиваща се икономически държава, която привлича милиони бизнес туристи, притежава фантастична природа и уникални плажове съчетани с винаги топъл климат.

  1. Германия

Само до преди десет години, подобно на Малайзия, Германия не беше сред 10-те водещи дестинации. Днес Германия, особено столицата Берлин, е един от най-големите културни центрове на Европа. Освен бизнес туристи страната привлича посетители с многобройните си културни събития, концерти, невероятни музеи и т. н.

  1. Великобритания

За последните десет години, броят на туристите посещаващи Великобритания се увеличи многократно. Тя се опитва  да запази позициите си в този списък поради все по-засилващата се конкуренция от други държави по света. Лондон е притегателен център и един от световните лидери в сектора на конгресния и културен туризъм.  В града продължава да се строи  – уникални сгради като небостъргача Shard , атракции като „Окото“  и др. Дали БРЕКЗИТ ще промени ситуацията….?

  1. Турция

Kapadokya Cave Hotel

Със своите около 30 млн туристи Турция определено е една от най-посещаваните страни. Тя е водеща в района туристическа дестинация, която придоби световна слава с красивото си крайбрежие. Истанбул и Кападокия са едни от най-предпочитаните дестинации.

  1. Италия

Над 50 млн. туристи са посетили Италия през 2016 г., а градове като столицата Рим изглеждат буквално претъпкани с посетители. Италия е известна дестинация за бизнес туризъм, но нейната най-голяма сила са безбройните културни паметници. Всичко в Италия е история – Венеция, Флоренция, Генуа, Верона и красота….

  1. Испания

Само до преди няколко години Испания беше втората най-посещавана страна в света. Мадрид, Барселона, дворецът Алхамбра в Гранада, Балеарските острови продължават да са хит сред туристите. Днес тя заема четвърто място.

  1. Китай

Повече от 60 млн. души са посетили Китай през 2016 г. Макар че основната цел на посещението на много от тях е бизнес, не са малко и тези, които посещават страната, за да се запознаят с културата и природни й забележителности.

  1. САЩ

Туристите в САЩ надхвърлят 62,3 млн. души. Това показва, че страната се превръща в световен лидер в туристическата индустрия – Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас, плажовете в Малибу, Американските езера, Йелоустонският парк и много други.

  1. Франция

Франция е номер едно в туристическия бизнес. Всеки може да намери за себе си любимо място за посещение, свързано с история, култура, изкуство, мода. Париж, столицата на страната, е водеща в света на конгресния туризъм. Френската ривиера е предпочитано място за лятна ваканция, а Френските Алпи са сред хитовите ски дестинации в света.  Като включим и почитателите на гурме туризма картината придобива завършен вид.

 

 

Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.