Oттук-оттам

stress-studentНа изток Франция граничи със Слънцето, когато изгрява, а на запад, когато залязва.

Нормандия е плодородна област. Там се отглеждат волове, които дават много мляко и яйца. Тревата е тлъста, затова млякото е много концентрирано.

Ню Йорк закъснява спрямо гринуичкото време, защото Америка е открита много по-късно.

Първото околосветско пътуване е било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се върнал без него. Въпреки всичко покойният запазил добър спомен за пътешествията си.

Най-известната река е Дунав. Тя е международна, защото всички пеят „На хубавият син Дунав“.

Морското дъно се изследва със сонди: ако сондата извлече тиня, значи дъното е тинесто, ако извлече кал, значи дъното е кално, а ако не извлече нищо, значи капацитетът й е нисък.

Реките понякога преливат, но с морето това не става, защото в него има много сюнгери.

Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане. Когато барометърът е променлив, времето не знае какво да прави.

През деня Земята се върти около Слънцето,а през нощта-около Луната. Като се върти, Земята показва задницата отпред и предницата отзад. Земните меридиани разделят Земята на 24 парчета. Те служат, за да въртят Земята около Луната. Има два тропика: Тропика на Рака и тропика на Проказата.

Кенгуруто има на корема си джоб, за да се скрие в случай на опасност.

Сахара заема винаги различна площ, тъй като пясъците й изменят непрекъснато мястото си. Главни животни са камилите и керваните. Населението й се състои от туареги и оазиси.

В полярните земи има малко флора, само няколко фауни, но те са диви. Измежду живите същества ще споменем лишеите, пингвините и изследователите. На последните понякога им е така студено, че като се мият са принудени да си слагат ръкавици.

Климатът в Гвиана не е здрав, защото в нея изпращат каторжници. Там има гори от девственици, които доставят строителен материал.

Римляните трябвало да водят много войни, преди Италия да стане полуостров. По-късно римляните заменили войниците с гъски-те ядяли по-малко, а вдигали повече шум.

Римляните били големи строители. Тяхно дело са много павирани пътища, измежду които най-прочут е Млечния път.

През 1763 година Франция закупила остров Корсика, три години преди раждането на Наполеон, за да може да се роди французин.

След завземането на властта от Мусолини, населението на Италия се удвоило благодарение на личните му заслуги.

Президентът на Републиката се избира за седем години., като на три години се подновява с една трета. Разликата между царя и президента е тази,че царят е син на баща си, а президентът не е. през 1875 г. само мъжете влизали в урната. Днес, за да бъдеш избирател е необходимо да принадлежиш на двата пола.

При феодализма селяните били много подтиснати. Тогава нямало автомобили, та те са плащали данъци върху солта и радиоапаратите, но били лишени дори от тях. Освен това те били длъжни да дават на сеньора всички продукти от жена си. Често се появявал глад и хората се избивали, за да не умрат.

Южната граница на България завършва при триграничния връх Тумбак.

На изток Стара планина се вдава в Черно море с нос Еминем.

Най-известните природни и антропогенни туристически ресурси в България са: Мадарския кон, Троянския конник, Египетските пирамиди.

5 коментара so far.

 1. Иво каза:

  Убийствени бисери 🙂

 2. admin каза:

  Прегледай тези дето са в „Растениевъдство“ 🙂

 3. Анонимка каза:

  Тия дето са измисляли бисерите си гурни не са преминали и първи клас.

 4. Ивайло каза:

  Е имат диплом иначе, 🙂 но как са минали първи клас… пълна мистерия 🙂

 5. anonimka каза:

  maikooo :d

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам. Моля изчислете: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.